Forum: Vprašanja na tosemjaz.net.
Vprašanja na tosemjaz.net.
jaz :D
stoja na rokah
28.10.09 11:16
Ojla!
Stara sem 12 let in v šoli smo se pri športni vzgoji začeli učiti stojo na rokah. Vem, da to ni nič posebnega, vendar zame je grozno. Imam dokaj slabe mišice rok, zato pa imam nekoliko bolj močne od povprečnih mišice nog. Vendar tu je problem. Učitelj nam je rekel, da čez en teden že ocenjuje, jaz pa stoje enostavno ne morem narediti. Časa, da bi malo izboljšala mišice na rokah praktično ni. Ker imamo zelo tečnega profesorja nevem kakšno oceno mi bo dal. Ful me skrbi. Malo sem poizkušala tudi doma, vendar se enostavno preveč bojim, da me bodo začele preveč bolet roke in bom samo padla na tla.

Prosim, svetujte mi! Kaj bi se dalo še narediti???Pa če bi se dalo hitro, ker ni več veliko časa!!!
Re: stoja na rokah
30.10.09 08:34
Odgovor svetovalca
_______________

Torej, če je vprašanje katere mišice na rokahokrepiti, da boš lahko naredila stojo. Bi bil najboljši odgovor: " Delaj stojo pa se bodo ravno taprave mišice okrepile." Razumem pa, da te je strah, da bodo roke popustile in boš padla na obraz. Jaz ne vidim problema. Stara si 12 let! Siguren sem, da lahko tako oče kot mati obdržita tvojo težo.

Vsak dan vadi, pri tem pa ti naj asistira kdo od staršev. Od začetka naj ti kar dvigne noge in te za njih drži medtem ko ti poskušaš obdržati težo na rokah, kasneje pa naj tvoje noge le zadržita, ko boš poskušala stojo narediti sama. Na tla si za vsak slučaj daj neko mehko podlago. Predvsem pa brez strahu.

V mojih časih smo imeli dva televizijska kanala, Ljubljana 1 in Ljubljana 2, pa še tukaj je bil program šele popoldan. Računalniških igrc nismo imeli, smo se pa zato več igrali zunaj. Nihče nas ni učil stojo na rokah pa smo jo kljub temu vsi zmogli, ker je pač to zelo preprosto. Zato brez panike in se z veseljem loti gibalnega izziva.

Mito Šinkovec, profesor športne vzgoje
jaz :D
Re: stoja na rokah
02.11.09 21:10
Hvala za nasvete! Mi gre že malo boljše, do naslednjega tedne pa upam, da mi bo šlo odlično!!!
N.N.N.N.
Re: stoja na rokah
15.11.09 16:17
Zabavni ste. In genialni tudi. Jaz stoje in kolesa nisem znala narediti niti pri devetih oziroma desetih letih, ko so jo ocenjevali v šoli, in ne znam niti zdaj pri štirinajstih. Tralala. Se zgodi. V glavnem ... Iskrene čestitke za vsak tovrstni podvig. =)
Gaaajaaa.
Re: stoja na rokah
24.02.11 19:32
Jz pa preprost ne razumem ...pa sej jz sm se tut od začetka bala nrdit nevem stojo pa salto pa špago zdej pa nevem...sploh si nemorm predstavlat da kej tackga ne bi upala al pa znala!?! (ja sej vem daj čudn da si nism upala špage narest je pa res :)))
omi
Re: stoja na rokah
15.03.17 14:40
vadi ob steni pa z eno nogo se odrivaj pa ti bo uspelo
Avtor:


Naslov teme:


Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 23 plus 16?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.