Forum: Vprašanja na tosemjaz.net.
Vprašanja na tosemjaz.net.
znaki zanositve
10.09.07 12:01
hotela bi vedeti kdaj se pojavijo prvi znaki nosecnosti, npr. bruhanje, vrtoglavica in podobno. menstruacijo sem mogla dobiti danes, a je nisem. nimam vedno rednih menstruacij, vcasih zamujajo za 2-3 dni. skrbi me , da sem noseca, ker sem v tem mesecu imela spolne odnose, ceprav vedno zascitene. prosim vas za cimhitrejsi odgovor. zelo me skrbi!!!! stara sem 18 let.

P.S. za kontracepcijo je varnejsi kondom ali tabletke? tabletk ne jemljem, zato bi hotela vedeti kaj je varnejse.
hvala v naprej za odgovor.
živjo, kontracepcijske tabletke jemljem že 5 mesecev vendar me zanima, koliko je možnosti za zanositev. s fantom sva imela enkrat spolne odnose prvi dan po tistem, ko sem prekinila z jemanjem tablet, da sem dobila menstroacijo. po tistem sem imela normalno menstroacijo a me je vseeno strah. zanima me če je varno med menstroacijo imeti spolne odnose brez kondoma. tabletke nisem nikoli pozabila vzeti. hvala
tejcha
Re: znaki zanositve
11.09.07 14:14
Tudi med 7 dnevnim premorom si zaščitena..torej lahko imaš spolne odnose brez druge zaščite tudi takrat ko tabletk ne jemlješ, če seveda prej ravnaš v skladu z navodili...seveda to velja v primeru rednega spolnega partnerja, saj seveda tabletke ne ščitijo pred SPB...
Re: znaki zanositve
13.09.07 08:44
Odgovor svetovalke
________________

Ob rednem jemanju kontracepcijskih tabletk in če ni dodatnih zdravstvenih težav je kontracepcijski učinek tabletk zanesljiv tudi ob 7 dnevni pavzi in samo zaradi kontracepcije dodatna uporaba kondoma ni potrebna.

Lep pozdrav,

mag. Dušica Glušič, dr.med.,
specialistka ginekologije
Re: znaki zanositve
13.09.07 10:12
Odgovor svetovalke
________________

Velikokrat zgodnji znaki nosečnosti niso prisotni in zato ni dobro čakati samo na te simptome. Največkrat se pomisli na nosečnost ob zamudi sicer redne menstruacije in če še nisi dobila krvavitve, opravi urinski nosečnostni test, ki ga kupiš v lekarni. Najzanesljiveje ugotovi nosečnost ginekolog z ultrazvočnim in laboratorijskim pregledom.

Kondom je zanesljivo sredstvo pred nezaželeno zanositvijo in nekaterimi vnetji če se pravilno uporablja in če je kvaliteten. Ob redni uporabi pa so kontracepcijske tabletke še zanesljivejše in s svojim ginekologom se pogovori o ustrezni vrsti kontracepcijskih tabletk, če boš to želela.

Lep pozdrav,

mag. Dušica Glušič, dr.med.,
specialistka ginekologije
aaff
Re: znaki zanositve
13.09.07 14:26
na sreco mi je menstruacija prisla dva dni v zamudi, kar se mi vcasih dogaja. zato nisem noseca??? ali je mozno da sem niseca kljub menstruaciji?
Re: znaki zanositve
14.09.07 10:41
Odgovor svetovalke
_______________

Najbolj boš pomirjena, če v lekarni kupiš nosečnostni test in ga natančno po priloženih navodilih opraviš. Če bo test jasno negativen, potem, ob tej normalni krvavitvi , nisi noseča. Če pa bi bil test nejasen ali pozitiven, moraš takoj na ginekološki pregled in s pregledom pojasniti neredno menstruacijo ali - malo verjetno morebitno nosečnost.

Lep pozdrav,

mag. Dušica Glušič, dr.med.,
specialistka ginekologije
milena 12
Re: znaki zanositve
24.01.11 17:54
pozdravljeni.zanima me če sem noseča. nazadnje sem imela menstruacijo 18.12.2010 in je danes še nimam. vedno je točna.morala bi jo dobiti 14.1.2011. s fantom sva imela sp.odnose. test sem opravila 20.1.in je bil negativen. ne vem če sem noseča.jutri bom seveda test ponovila. ali se je že kateri od vas zgodilo da je bila noseča kljub negativnemu testu?

najlepša hvala za odgovor.
Re: znaki zanositve
26.01.11 08:09
Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena milena 12,

verjetnost zanositve obstaja, tako da je vsekakor potrebno ponoviti test na nosečnost. Ne glede na izvid testa se oglasi pri izbranem ginekologu, ki ti bo svetoval (in predpisal) glede ustrezne zaščite pred neželeno nosečnostjo, tako da v prihodnje ne boš več v takšni dilemi.

Lep pozdrav.

Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specializantka ginekologije
beby78
Re: znaki zanositve
30.01.11 22:27
Pozdravljeni!

24.01.sem bla na IVF (zamrznjencek),prvi postopek ni uspel,zdej sem sla v drugo,25.01.sem imela mocne bolecine v desnem jajcniku in v spodnjem delu trebuha,ki je trajalo vse do danes 30.01.danes nimam vec teh bolecin so me pa zacela bolet prsa(ne bradavice),menstruacijo pricakujem 4.2. a je mozno da je proslo do oploditve????


Hvala za odgovor in lep pozdrav
Re: znaki zanositve
01.02.11 08:38
ODGOVOR SVETOVALKE
_______________________

Pozdravljena!

Po znaki, ki ste jih napisala je možno, da je prišlo do zanositve, vendar je lahko to tudi premenstrualni znak. Torej počakajte še nekaj dni, verjemite, da je uspelo, zaupajte.

Lepo vas pozdravljam,

Marija Ocvirk, dr.med.,
specialistka ginekologije in porodništva
Avtor:


Naslov teme:


Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 15 minus 3?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.