Forum: Vprašanja na tosemjaz.net.
Vprašanja na tosemjaz.net.
rada bi že enkrat furala avto. stara sem 16, prvič sem avto vozila ko sem imela 4 leta (premikala sem volan atiku na kolenih) pol sm pa vozila še k sm mela ene 11 let - lih tko na kolenih, in lani k sm mela 15 let je atik mami kupu nov avto ful prestižne znamke in js sm endan ko ju ni blo doma šla na dvorišče hiše (mamo ograjeno parcelo, tko da na svojem se lahko voziš) in sem speljevala da me je slišalo vso mesto in zraven sem se še zaletela in razbila avto. sedaj me je ful strah ponovno it v avto da kaj ne razbijem.. prosim če mi lahko opišete točen postopek speljevanja in kdaj je dobr met v kakšni brzini.
ne mi rečt da je tko kot pri kolesu ali motorju, ker s kolesom sem mela že veliko padcev z motorjem prav tako.
torej, zanima me speljevanje in prestavljanje brzin, za bolše razumevanje sm se odločila da bom uzela babičinega fiata - če se mogoče kaj razlikuje od modela avta.
oče ima karavana in tisto se mi zdi prevelika škatla, mamin je bil pa predrag da bi se vozila. torej? hvala
Draga Enya!

Ko boš stara 18 let (če že nisi), te bo inštruktor v avtošoli naučil vse potrebno za varno vožnjo avtomobila.

Nikar ne prehitevaj. Večina otrok se vožnje avta nauči ob inštruktorju v avtošoli. Tisti, ki znajo voziti avto že prej, pa imajo ponavadi v avtošoli največ težav.

Tako, da le počakaj na čas, ko boš lahko začela z urami vožnje v avtošoli in se boš ob strokovni pomoči naučila vse kar je potrebno vedeti za vožnjo avtomobila. Tako ne bo prišlo do neljubih pripetljajev, kot je bil ta z razbitim maminim avtom.

Torej! Preskoči domače vaje in počakaj z vožnjo do prihoda v avtošolo.

Če pa si tako zelo neučakana, poprosi očeta ali mamo za pomoč in podporo, nikar ne delaj ničesar na lastno pest, saj nimač svojega avtomobila.

Prijazen pozdrav iz uredništva.
Živjo.
Avtor z uredništva ima kar prav. Ni se dobro učiti sam, ker se lahko priučiš kake napake, ki jo potem tudi v avtošoli neboš zmožna kar tako na hitro odpraviti. Napaka, ki jo omenjam, se nekako skriva v obliki navade, ko nekaj prvič poskusimo in se potem težko odvadimo.

Če pa se že zgodi, da sedeš za volan pod nadzorstvom polnoletne osebe, ki odgovarja zate in za avto, je najbolje, da te odpelje nekam, kjer ABSOLUTNO NI PROMETA in ni v bližini nobenih ovir, tako, da tudi, če ga polomiš, se ne zaletiš in lahko so-voznik še pravočasno odreagira in prepreči morebitne trke. Vsekakor pa ni zagotovila, da avta ne boš na drug način poškodovala, zgodi se ti namreč lahko, da uničiš dele, kot sta štarter (če predolgo vztrajaš pri vžigu motorja) in menjalnik. Vsekakor ne delaj nenadnih premikov česarkoli in ravno tako ne delaj nič na silo. Občutek za prestavljanje v višje prestave in obratno se pridobi s časoma, vsekakor pa z menjalnikom delaj zelo nežno in sklopko počasi spuščaj. In zapomni si, AVTO JE OROŽJE!

Avtor:


Naslov teme:


Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 minus 9?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.