Forum: Vprašanja na tosemjaz.net.
Vprašanja na tosemjaz.net.
nosečnost
07.05.01 21:08
Zanima me, če je ženska lahko noseča kljub temu, da je dobila menstruacijo. Zakaj lahko test za preverjanje nosečnosti opravlja šele po izostanku menstruacije in ne že prej, npr. nekaj dni po morebitni oploditvi?
<HTML>
Če gre za pravo, ciklično krvavitev, ki ji pravimo menstruacija( izvenciklične krvavitve, tako imenovane &raquo;lažne&laquo; menstruacije in druge krvavitve niso menstruacije!!!), potem ni možna nosečnost. Če si v dvomih, obvezno obišči ginekologa.
Test za nosečnost postane pozitiven, ko se količina nosečniškega hormona v telesu tako dvigne, da se to povišanje lahko določi v krvi ali v urinu. Na tem principu delujejo vsi testi in zato je potreben določen čas, da se hormon določi in to je po določenih dnevih po oploditvi in po določenih dnevih po zamudi menstruacije.

Mag. Dušica Glušič, dr.med.</HTML>
test za nosecnost se opravlja po izostanku menstruacije zato ker se sele takrat zacne izlocat HCG hormon.
za to pa ce je zenska dobila menstruacijo ni nujno da ni noseca kajti kljub temu da je zenska noseca je mozno da dobi zelo sibko menstruacijo.
da zenska je lahko noseca kljub temu da je dobila menstruacijo.
testa za nosecnost pa je najbolje opraviti sele po izostanku ker se takrat pojavi HCG hormon.Nina je pisal/pisala:
>
> Zanima me, če je ženska lahko noseča kljub temu, da je dobila
> menstruacijo. Zakaj lahko test za preverjanje nosečnosti
> opravlja šele po izostanku menstruacije in ne že prej, npr.
> nekaj dni po morebitni oploditvi?
Tinca
Re: nosečnost
01.06.07 11:04
ali je lahko kaj narobe če imaš spolne odnose 2krat z istim kondomom samo da mu prvič ni prišlo?Po kolikšnem času lahko delaš test za nosečnost?
Re: nosečnost
05.06.07 12:02
Odgovor svetovalke
_______________

Nikakor ne uporabljaj 2x isti kondom, kajti že tako imenovana predsemenska tekočina lahko vsebuje za oploditev sposoben spermij in lahko se zgodi nezaželena zanositev. Nosečnostni test pokaže nosečniški hormon, ki se začne pojavljati v telesu v večji količini po oploditvi, zato ga s testi zaznamo običajno po kakšnem dnevu, ko se pričakovana menstruacija ne pojavi.

Lep pozdrav,

mag. Dušica Glušič, dr.med.,
specialistka ginekologije
Malina
Re: nosečnost
12.06.07 08:24
mene pa zanima kolikšna je možnost zanositve, če imaš spermo na vagini?kaj pa če ima fant na prstu spermo in gre s pestom v vagino?
Re: nosečnost
15.06.07 08:16
Odgovor svetovalke
________________

V obeh primerih se lahko zgodi zanositev in če sicer redna menstruacija zamuja, je potrebno takoj preveriti možnost zanositve.

Lep pozdrav,

mag. Dušica Glušič, dr.med.,
specialistka ginekologije
Malina
Re: nosečnost
15.06.07 16:21
Nimam nobenih znakov nosečnosti kot so-slabost,bruhanje,čustvena občutljivost,povečane in občutljive dojke,nenadna močna želja po nekaterih jedeh,siljenje na vodo.minustruacijo bi morala dobiti 23.7.2007.vendar se mi je trebuh čudno napel in imam drugačen občutek,ni isti kot ponavadi.ali je lahko tole znak da sem noseča?
ali je res da lahko po 15dnevu zanostitve pri ginekologu opraviš kot splav samo da ti z laserjem gre po trebuhu.ali je to res?
Re: nosečnost
18.06.07 14:22
Odgovor svetovalke
_______________

Pozdravljena Malina!

Nosečnost lahko pojasniš z nosečnostnim testom ali še bolje z ginekološkim pregledom in ultrazvokom. Simptomi, ki jih opisuješ, se ne pojavljajo pri vsaki nosečnici in to nikakor ni zanesljiv znak, da nisi noseča.

Verjetno si se malo zmotila pri datumu naslednje menstruacije, pa tudi ne vem točno, kaj želiš vprašati v zvezi z laserjem.

Morebitna nosečnost se lahko prekine samo z manjšim operativnim posegom v bolnišnici ali z zdravili, če je nosečnost zelo začetna.

Lep pozdrav,

mag. Dušica Glušič, dr.med.,
specialistka ginekologije
Avtor:


Naslov teme:


Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 3 plus 19?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.